Oznamy na 29. nedeľu v cezročnom období, 18. 10. – 24. 10. 2021


Liturgický kalendár

  • Pondelok 18. október: SV. LUKÁŠA, EVANJELISTU. Sviatok.
  • Piatok 22. október: Sv. Jána Pavla II., pápeža. Ľubovoľná spomienka.
  • Nedeľa 24. október: 30. nedeľa v cezročnom období. MISIJNÁ NEDEĽA.


Oznamy

  • Budúcu nedeľu je Svetový deň misií – Misijná nedeľa. Po svätých omšiach bude celoslovenská zbierka na misie. Na Slovensku bude zvlášť venovaná farnostiam v Keni, ktoré sú najviac postihnuté chudobou a suchom. Misijná zbierka je najväčšou akciou solidarity na celom svete. Za vaše milodary srdečné Pán Boh zaplať.
  • V mesiaci október sme osobitne vyzvaní k modlitbe svätého ruženca. Úplné odpustky môžu získať tí, čo sa pomodlia ruženec v kostole, v kaplnke, v rodine alebo nábožnom spoločenstve za obvyklých podmienok. Prebieha 31-dňový nepretržitý ruženec za Slovensko. Sledovať a modliť sa ho naživo môžete priamo na portáli www.somkatolik.skwww.slovenskydohovorzarodinu.sk a na zodpovedajúcich kanáloch Youtube.
  • Svätá omša pre prvoprijímajúce a iné deti, spolu s rodičmi, bude v tomto týždni v stredu o 16:00. Prihlášky na 1. sväté prijímanie si môžete vyzdvihnúť v sakristii po svätej omši alebo u katechétov a treba ich odovzdať do konca októbra.
  • Pozývame deti, rodičov a katechétov k spoločnej modlitbe ruženca pri príležitosti Milión detí sa modlí ruženec, v tomto roku zvlášť aj pod ochranou sv. Jozefa. V našej farnosti táto modlitba sa uskutoční v stredu pred svätou omšou venovanou deťom o 15:30. Pozývame všetky deti a rodičov. Rodičia s deťmi za môžu zapísať na stránke www.miliondeti.sk.
  • Birmovancov (žiaci 9. ročníka a starší) pozývame na svätú omšu v piatok o 18.30. Prihlášky si môžete vyzdvihnúť v sakristii po svätej omši alebo u katechétov a odovzdať ich tiež do konca októbra. Súčasťou prípravy sú aj stretnutia v skupinkách s katechétmi alebo na fare v piatok o 17:00.
  • Dospelí, ktorí by chceli prijať sviatosť krstu alebo iné sviatosti, môžu sa nahlásiť v sákristii alebo v kancelárii do 15. októbra 2021.
  • Robia sa prípravné práce na oprave diecézneho mariánskeho pútnického miesta Baziliky sv. Mikuláša, ako aj fasády fary. Boli odoslané projekty na Ministerstvo kultúry SR so žiadosťou o dotáciu na ich reštaurovanie v hodnote 4 mil. €. Nemôžeme čakať dotáciu v plnej výške a vždy je potrebná spoluúčasť na financovaní v hodnote 20%. Preto prosíme naďalej o Vaše milodary, ktoré môžete posielať aj priamo na uvedené farské účty: Výlučne na opravu Baziliky: SK75 0900 0000 0002 8669 2144. Na prevádzku Baziliky, farských priestorov a iné výdavky (tzv. ZVONČEK): SK41 0900 0000 0000 4553 5527. Srdečne všetkým ďakujeme a Pán nech požehnáva všetkých darcov.
  • Okres Trnava je v stupni ostražitosti. Epidemické opatrenia sú na nástenke. Vzadu v kostole sú krabičky, do ktorých účastníci svätej omše môžu hodiť svoje telefónne číslo alebo kontakt. Snažme sa “každý deň prejavovať trpezlivosť, šíriť nádej a nezasievať paniku, ale spoluzodpovednosť” (porov. Pápež František, Patris corde). Modlime sa dobre Otče náš: „chlieb náš každodenný daj nám dnes“, aby nik nehladoval bez chleba pre telo, ale ani duchovne bez Chleba z neba pre dušu.

Mgr. Jozef Gallovič, farár – dekan