Oznamy na 30. nedeľu v cezročnom období, 25. 10. – 31. 10. 2021


Liturgický kalendár

  • Štvrtok 28. október: SV. ŠIMONA A JÚDU, APOŠTOLOV. Sviatok.
  • Nedeľa 31. október: 31. nedeľa v cezročnom období.


Oznamy

  • V túto nedeľu je Svetový deň misií – Misijná nedeľa. Po svätých omšiach bude celoslovenská zbierka na misie. Na Slovensku bude zvlášť venovaná farnostiam v Keni, ktoré sú najviac postihnuté chudobou a suchom. Misijná zbierka je najväčšou akciou solidarity na celom svete. Za vaše milodary srdečné Pán Boh zaplať.
  • V mesiaci október sme osobitne vyzvaní k modlitbe svätého ruženca. Úplné odpustky môžu získať tí, čo sa pomodlia ruženec v kostole, v kaplnke, v rodine alebo nábožnom spoločenstve za obvyklých podmienok. Prebieha 31-dňový nepretržitý ruženec za Slovensko. Sledovať a modliť sa ho naživo môžete priamo na portáli www.somkatolik.skwww.slovenskydohovorzarodinu.sk a na zodpovedajúcich kanáloch Youtube.
  • Kvôli prázdninám, v súvise s Dňom spomienky na všetkých verných zosnulých, svätá omša osobitne pre prvoprijímajúce deti a birmovancov v tomto týždni nebude.
  • Robia sa prípravné práce na oprave diecézneho mariánskeho pútnického miesta – Baziliky sv. Mikuláša, ako aj fasády fary. Prosíme naďalej o vaše milodary, ktoré môžete posielať aj priamo na uvedené farské účty: na opravu Baziliky: SK75 0900 0000 0002 8669 2144. Na prevádzku Baziliky, farských priestorov a iné výdavky (tzv. ZVONČEK): SK41 0900 0000 0000 4553 5527. Srdečne všetkým ďakujeme a Pán nech požehnáva všetkých darcov.
  • Fórum života opäť po roku organizuje Sviečku za nenarodené deti s mottom: Rozsvieťme Slovensko! V čase okolo 2. novembra sú naši veriaci, ale i my sami pozvaní k zapáleniu sviečky za nenarodené deti v oknách domov, na cintorínoch alebo pri pamätníkoch nenarodeným deťom a k modlitbe. Aj tento krát je možné sviečku zapáliť aj online na stránke www.sviecka.forumzivota.sk. Kúpou sviečky podporíte činnosť a projekty Fóra života. Viac informácií nájdeme všetci spoločne na spomínanej stránke www.sviecka.forumzivota.sk 
  • Hnutie kresťanských rodín Trnavskej arcidiecézy ponúka Originálne víkendové manželské rekolekcie, ktoré sa budú konať v Melčiciach v kláštore sestier františkánok cez víkend s prvou adventnou nedeľou 26.11.-28.11.2021. https://vimeo.com/125135480
  • Okres Trnava je v stupni ostražitosti. Epidemické opatrenia sú na nástenke. Vzadu v kostole sú krabičky, do ktorých účastníci svätej omše môžu hodiť svoje telefónne číslo alebo kontakt. Snažme sa “každý deň prejavovať trpezlivosť, šíriť nádej a nezasievať paniku, ale spoluzodpovednosť” (porov. Pápež František, Patris corde). Modlime sa dobre Otče náš: „chlieb náš každodenný daj nám dnes“, aby nik nehladoval bez chleba pre telo, ale ani duchovne bez Chleba z neba pre dušu.

Mgr. Jozef Gallovič, farár – dekan