Oznamy na 28. nedeľu v cezročnom období, 10.10. – 16.10. 2022


Liturgický kalendár

Sobota 15. október: Sv. Terézie od Ježiša (z Avily), panny a učiteľky Cirkvi. Spomienka.
Nedeľa 16. október: DVADSIATA DEVIATA NEDEĽA V CEZROČNOM OBDOBÍ.


Oznamy

  • Október je mesiacom posvätného ruženca, ktorý je napriek mariánskemu charakteru kristocentrickou modlitbou. S ružencom vstupuje kresťanský ľud do Máriinej školy, aby sa dal voviesť do kontemplácie krásy Kristovej tváre a zakúšania hĺbky jeho lásky. Prostredníctvom ruženca získavajú veriaci množstvo milostí.
  • Úplné odpustky sa za zvyčajných podmienok udeľujú veriacemu, ktorý: 1. sa nábožne pomodlí mariánsky ruženec v kostole, v kaplnke, v rodine, v rehoľnom spoločenstve, v zhromaždení veriacich; 2. keď sa pripojí k modlitbe spolu so Svätým Otcom prostredníctvom televíznych alebo rozhlasových prenosov; 3. pri slovnej modlitbe pripojí sa nábožné rozjímanie o tajomstvách; 4. pri verejnom recitovaní sa tajomstvá vyslovia podľa schváleného zvyku. V ostatných prípadoch sa udeľuje čiastočný odpustok.
  • Svätá omša pre prvoprijímajúce deti spolu s rodičmi bude v tomto týždni v STREDU o 16:00. Deti si môžu zobrať kartičky na pečiatky za sväté omše cez týždeň. Po dohode s katechétmi pozývame aj deti 2. ročníkov na tieto sväté omše, aby si postupne vypracovali vo svojich dušiach vzťah k svätej omši a k eucharistickému Kristovi.
  • V piatok svätá omša o 18:30 bude venovaná birmovancom a mládeži. Podobne ako pri prvoprijímajúcich deťoch pozývame aj žiakov 8. ročníkov, aby príprava na birmovku bola dvojročná. Osobitne to platí pre tých, ktorí neabsolvovali školskú náboženskú výchovu vo všetkých ročníkoch. Pre birmovancov budú slovníčky: Birmovník, na zapisovanie svojich duchovných aktivít. Birmovanci budú začlenení do skupiniek podľa škôl. Tí, ktorí nebudú mať žiadnu skupinku sa zapíšu do nich pripravenej skupinky po svätej omši v sakristii. Prihlásiť sa na prijatie sviatosti birmovania je možné do konca októbra.
  • Na tieto stretnutia pre birmovancov pozývame aj dospelých, ktorí by chceli prijať sviatosť birmovania, alebo ak nemajú aj sviatosť krstu, alebo 1. svätého prijímania.
  • Kňazské rekolekcie trnavského dekanátu budú vo štvrtok 13.10.2022 vo farnosti Špačince so začiatkom svätej omše o 9:30.
  • Duchovná správa vo Fakultnej nemocnici a Centrum pomoci pre rodinu v Trnave pozývajú vás na benefičný koncert, ktorý sa uskutoční na podporu výstavby pamätníka pre nenarodené deti.  Koncert bude 9. októbra 2022 v kostole sv. Jakuba v Trnave (františkánsky kostol) o 19:00 hod. Môžete sa tešiť na chrámový zbor a orchester Trinitas z Modranky, SZUŠ Gaudia a vokálne zoskupenie FOR YOU. Tešíme sa na vás. Finančné prostriedky budú použité na výstavbu pamätníka.
  • V sobotu 15.10. o 20:00 v Bazilike sv. Mikuláša bude koncert z diela hudobného skladateľa M. Sch. Trnavského Maestro Trnave, Trnava Maestrovi.
  • Svoje milodary na opravu fary a opravu Baziliky môžete dávať aj do pokladničiek pri návšteve kostola alebo na uvedené farské účty. Srdečné Pán Boh odplať a Boh nech žehná všetkých darcov:
    ZVONČEK (fara+ kostoly): SK41 0900 0000 0000 4553 5527
    OPRAVA BAZILIKY (osobitný účet): SK75 0900 0000 0002 8669 2144


Mgr. Jozef Gallovič, farár – dekan